Hållbarhet och återbruks-workshop, ett kreativt sätt att skapa gemenskap

Hållbarhet och återbruks workshop, Varberg

Klimatångest, social isolering, ekonomiska svårigheter… Listan kan göras lång och upplevas övermäktig. Under vintermörkret har vi på Röda Korset i Varberg anordnat Hållbarhet och återbruks workshops. Detta har genererat ökad gemenskap, kreativa, billiga och hållbara sätt att återbruka resurser som redan finns.

Vi arrangerar dessa workshops en gång i månaden, med olika fokusområden för att locka en bred skara. Dessa workshops är generationsöverskridande och funktionsanpassade vilket gör att alla kan vara med! Vid vår första workshop deltog ca 60 personer för att lyssna på Garderobscoachen - Ulrika Lysell om hur man kan skapa en hållbar garderob. Secondhandbutiken var även exklusivt öppen för deltagarna efter ordinarie stängningstid. Deltagare reste långvägar men även personer som aldrig satt sin fot i en second hand tidigare deltog.

En succekväll verkligen! I vår andra workshop var det fokus på Reparera mera och val av hållbara klädesmaterial tillsammans med modedesignern och produktutvecklaren Emelie Jägerström. Handfasta tips på hur man kan få ett plagg att hålla längre samt hur hela produktionskedjan ser ut både ur etiskt och hållbart perspektiv togs upp. 

Vi har tre workshops kvar denna terminen, nästkommande blir temat Kransbindning med en lokalkändis till florist och därefter Harmonisk trädgård med två självodlande influenser . Vi avslutar våren med en hållbar modevisning tillsammans med Drottning Blancas stylistelever. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!