Engagemanget lever - trots coronarestriktioner

Vi hittar nya sätt att vara och leda frivilliga när omständigheterna förändras. Det är styrkan i vår organisation och alla frivilligas krafter. Filmen ovan är framtagen för att påminna om hur du kan ta hand om dig när du utför ditt uppdrag hemifrån.

Under året som gått har verksamheter ställts om och nya behov har uppmärksammats. I spåren av pandemin har vi rödakorsare gjort stora insatser för att praktiskt lösa behov som människor haft. Vi har sett till att information når ut och på olika sätt varit ett stöd till offentliga verksamheter. Aktiviteter som inte längre kunnat bedrivas i fysiska lokaler har ställts om till digitala kanaler. Gemenskapen i frivilliggrupperna har utmanats och för ledare att vara närvarande och stöttande har situationen krävt mer.

Inspiration till hållbart frivilligengagemang

Som ett stöd för att fortsätta hålla engagemang och lust i frivillig- och förtroendeuppdraget kan några korta filmer som inbjuder till samtal och reflektion kring uppdrag vara till hjälp.

Fimerna är tänkta som stöd till dig som ledare, frivillig och hur du avslutar en insats.

Inspiration till ett hållbart frivilligengagemang – Kunskapsbanken (rodakorset.se)

Digitala kurser för att stärka föreningsarbetet

Under våren genomförs ett flertal digitala kurser som handlar om förening, frivillighet och värderingsarbetet. Allt för att hålla i och hålla ut till vi kan ses igen på fysiska platser. Klicka här för att få mer information och komma till anmälan.

Stort tack för ditt engagemang!

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!