Grundprinciperna stärker oss i vårt arbete

Alla rödakorsare är budbärare av våra grundprinciper. Grundpriciperna underlättar och förtydligar vårt arbete – de visar helt enkelt vägen.

Det är extremt viktigt att vi bottnar i vårt uppdrag. Det är våra grundprinciper som bidrar till en tydlighet kring vilka vi är, vad vi står för och varför vi gör det vi gör. Grundkunskap varvas med fördjupning och detta är något vi kontinuerligt återkommer till. Genom diskussion och övning håller vi hela tiden grundprinciperna levande och genom detta lär vi oss mer utefter vägens gång.

Workshop är ett bra sätt att diskutera

Sedan mer än ett år tillbaka har allt varit väldigt annorlunda, med få eller inga fysiska träffar. Men i takt med att smittan minskas så ser vi med hopp på att vi snart ska kunna ses fysiskt igen. Åsa Älander har tillsammans med nio andra frivilliga workshopledare tidigare besökt kretsar för att diskutera och arbeta med grundprinciperna. De ser fram emot att återuppta sitt uppdrag och träffa fler kretsar så fort detta är möjligt.

Fram till dess och även framöver går det också att boka en digital workshop grundprinciper. Läs mer om hur du bokar en digital workshop om grundpriciperna.

Grundprinciperna i praktiken – ett exempel

Ett praktiskt exempel kommer från Åsa där hon i ovanstående film berättar hur grundprinciperna var ett viktigt inslag i hennes frivilligengagemang under skogsbränderna i Hälsingland 2018.

Mer information om grundprinciperna finns också i Kunskapsbanken. Se, använd och sprid även En röst, vår korta film om grundprinciperna.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!