Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Generalsekreteraren för RKUF Beatrice Amsenius blir RISE:s nya processledare

Beatrice Amsenius, generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund (RKUF), lämnar Röda Korset efter 3,5 år för att gå vidare till ett nytt jobb som innovations- och processledare på forskningsinstitutet RISE. Hon tillträder i sin nya tjänst den 1 februari 2023.

 
– Jag är så tacksam för mina år på RKUF där jag har haft förmånen att leda en förändringsresa tillsammans med fantastiska kollegor, förbundsstyrelse och frivilliga för att finnas på plats där behoven är som störst, att utveckla nya former för engagemang och att växla upp vårt påverkansarbete. Allt detta har pågått parallellt med omvälvande händelser i vår omvärld - två år av pandemi, väpnad konflikt i vårt närområde, ökat skjutvåld och ekonomisk osäkerhet. Engagemanget, handlingskraften och uthålligheten hos engagerade och personal har gjort att vi har kunnat både möta föränderliga behov bland unga och samtidigt genomföra ett omfattande utvecklingsarbete. Är OTROLIGT stolt över allt vi har åstadkommit och över kärleken och respekten i den här organisationen. Vårt arbete gör skillnad och är viktigare än någonsin! Jag ser fram emot fortsatt kontakt och samverkan med rödakorsrörelsen i min nya roll.

Rekrytering för RKUF:s nya generalsekreterare har påbörjats.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!