Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Frida vill locka fler rödakorsare till Riksstämman

Glad kvinna mot grå bakgrund vinkar mot kameran, till vänster en pratbubbla med texten Hallå där!

Hallå där Frida Ågren, projektledare för årets Riksstämma. Du vill uppmana alla - inte bara ombuden - att passa på att lära sig mer om vår organisation och nätverka med andra rödakorsare under stämmoveckan 23-30 maj. Särskilt den 27 maj.

Vad händer den 27 maj?

Då har vi en fullspäckad kväll av tematiska workshops och seminarium. Det blir en kväll för inspiration och lärande tillsammans med andra rödakorsare. En stund att reflektera över sitt uppdrag eller kanske få lära sig något nytt om ett ämne som man kanske inte jobbar med just nu. Totalt går det att välja mellan sex olika seminarier/workshops som finns här i Kalendariet.

Vad kan jag förvänta mig som deltagare under kvällen?

En bredd av olika teman som tas upp, både internationellt och nationellt, från krisberedskap till hur vi smartast använder digitala verktyg i våra rödakorsuppdrag. Du får träffa personer som är väl insatta i de olika ämnena och alla deltagare kan ställa frågor och diskutera tillsammans.

Vem får vara med?

Alla rödakorsare är välkomna att delta, oavsett uppdrag eller hur långt ens engagemang har varit hittills. Riksstämman handlar mycket om att titta framåt och se vad vi behöver för att utvecklas som organisation och hur vi ska göra det. Den här kvällen inbjuder fler än bara ombuden att få vara med i det. Och det krävs inga speciella förkunskaper för något av passen, de är öppna för alla.

Spännande, så hur gör jag för att delta?

I vårt kalendarium ligger alla passen upplagda och där hittar du anmälningslänkar. Anledningen till att anmälan krävs är för att du ska få en möteslänk men också för att vi ska ha lite koll på hur många som anmält sig för att kunna anpassa innehållet på bästa sätt.

Slutligen - varför vill du uppmuntra alla rödakorsare att kika in på vår första digitala Riksstämma någonsin?

Riksstämman är vårt högsta beslutande organ och är därför ett viktigt möte för alla rödakorsare. Nu när stämman är digital öppnar det upp för många fler att kunna och följa vad som händer och delta i samtal. I och med att vi inte ses på en specifik geografisk plats kan den delas upp och spridas ut under en vecka, vilket också har gjort att vi kunnat lyfta in många intressanta aktiviteter som blir tillgängliga för fler. Vissa delar är endast för de förvalda ombuden från varje kommun, men plenumen den 23, 29 och 30 maj är möjligt för alla att följa, precis som torsdagskvällen den 27 maj och det framtidssamtal som kommer att hållas den 28 maj. Jag hoppas att många tar tillfället i akt och hittar till Riksstämman 2021!

 

Här hittar du all information om Riksstämman 2021 samlad på ett ställe.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!