Från Ukraina till Sverige – vi finns på plats

Lastar av nödhjälp i Ukraina

I Svenska Röda Korsets ukrainarapport som tagits fram redovisar vi hur vi arbetar i Ukraina, omkringliggande länder och här hemma i Sverige.

Den 24 februari vaknade vi upp till nyheten om ett nytt krig i Europa. Varje nyhetssändning var fylld av bilder på sönderbombade hus och milslånga köer med människor som flydde för sina liv. Trots att Röda Korset under många år har haft stora insatser i Ukraina, med tusentals volontärer och hundratals anställda, var ingen förberedd på vidden av den humanitära katastrof som den ukrainska befolkningen skulle drabbas av. Miljontals barn, kvinnor och män tvingades på flykt inom landet och till omkringliggande länder.

I all tragedi och ofattbara lidande finns även värme och medmänsklighet. Vi har sett ett enastående engagemang för att hjälpa från privatpersoner, privata stiftelser, företag, stater och civilsamhälle. Det är i kriser som denna som medmänskligheten lyser som starkast. På bara några veckor samlade Svenska Röda Korset in 350 miljoner kronor, en summa som nu växt till hela 437 miljoner till rödakorsrörelsens insatser i och runt Ukraina.

Läs hela rapporten här

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!