På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Alexandra Pascalidou modererar Framtidsamtal den 28 maj

Nicolas Lunabba, Silvia Kakembo och Alexandra Pascalidou deltar i framtidssamtalet tillsammans med representanter från Svenska Röda Korsets styrelse.

Den här kvällen bjuder på ett samtal mellan representanter från Svenska Röda Korsets styrelse och några gäster om vad framtiden kan innebära för Röda Korset, civilsamhället och det humanitära uppdraget.

I anslutning till Riksstämman välkomnar vi alla rödakorsare till ett samtal om framtiden. Nicolas Lunabba, Silvia Kakembo och Alexandra Pascalidou deltar tillsammans med representanter från Svenska Röda Korsets styrelse.

Lyssna, reflektera och skicka in dina frågor under samtalet. Tillsammans låter vi oss inspireras och ta höjd för frågan om vilka Röda Korset behöver vara om 10, 15, 20 år.

Datum och tid: 28 maj 17.00-18.00
För: Alla rödakorsare
Plats: Du kommer att hitta länken på på samlingssidan för Riksstämman 2021
Anmälan: Ingen anmälan krävs

Alexandra Pascalidou, moderator
Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt mediapersonlighet och människorättskämpe. Alexandra har genom åren arbetat som bland annat journalist, författare och programledare, och är en van debattör inom demokrati och social rättvisa. Den röda tråden i allt hon gör är alltid människovärdet och mångfalden. Alexandra är en historieberättare som genom sina böcker, artiklar, dokumentärer och föreläsningar vill se och synliggöra människan.

Silvia Kakembo, Arena Opinion
Silvia Kakembo är byråchef på Arena Opinion, pr- och kommunkationsfirman som riktar sig till ideella organisationer, folkrörelser och företag som vill förbättra samhället. Arena Opinion är en del av tankesmedjan Arenagruppen. Silvia har sedan tonåren engagerat sig i ideella föreningar – främst rörande kultur och ungdomar. Idag brinner hon för att både små och stora organisationer ska kunna göra sina röster hörda. På så vis tror hon att världen kan bli roligare och mer rättvis.

Tidigare har Silvia jobbat som politiskt sakkunnig hos Magdalena Andersson på Finansdepartementet. Dessförinnan jobbade hon som marknadsansvarig och managementkonsult på konsultfirman Centigo. Sitt yrkesliv började hon i just ideella organisationer, bland andra Sveriges Elevkårer och SSU.

Nicolas Lunabba, Helamalmö
Nicolas Lunabba är sedan 2004 verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö. Helamalmö verkar för social hållbarhet och rättvisa i ett antal områden i Malmö, med särskilt fokus på unga människor. Målet är att utmana, förändra, och skapa nya strukturer för att höja levnadsstandarden på dessa platser. Ett viktigt ledord inom Helamalmo är egenmakt och områdesorganisering. Utefter behovskartläggningar i ett område jobbar Helamalmö med att organisera lokala krafter och att på de boendes premisser skapa ett lokalt och socialt förankrat ledarskap för att driva på förändring.

Nicolas har en bakgrund som basketspelare men hade en stark drivkraft att få jobba med socialt arbete och att förbättra människors - och i synnerhet barns - levnadsvillkor, vilket ledde honom till där han är nu. Kärlek och ilska driver Nicolas idag, att få vara en del av att motverka orättvisor och genom Helamalmö organisera en rörelse som skapar konstruktiva och positiva aktiviteter i områden som han upplever försummas av makthavare.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!