Vi når människor med livsviktig kunskap

Ett kurstillfälle ur Första hjälpen online

Den 12 september var det Första hjälpens dag. Just nu är vi många som inte kan ses fysiskt på det sättet vi är vana vid. Svenska Röda Korset vill ändå sprida livsviktig kunskap om hur vi räddar liv. Därför har vi tagit fram Första hjälpen Online – en livekurs på nätet.

Sedan starten i maj har vi genomfört över 30 kurser i Första hjälpen Online riktade till allmänheten. Vi har utbildat över 550 deltagare i livsviktig kunskap under en period av året då vi normalt sett utbildar väldigt få. Genom att använda material som oftast finns hemma kan deltagare öva live tillsammans med en utbildare och ändå få en god kunskap om de praktiska handgreppen.

Vi ser i utvärderingarna att deltagarna tar till sig både kunskap och bygger upp ett mod att våga göra något när en olycka är framme. Det viktiga är att alla vågar göra någonting när det gäller att rädda ett liv!

Ett stort antal online-tillfällen är planerade under hösten. Anmäl dig du också och tipsa gärna vänner och bekanta om möjligheten! Du når anmälningssidan via https://www.rodakorset.se/forsta-hjalpen/privatpersoner-och-ideella-foreningar/digital-kurs-i-forsta-hjalpen/. Första hjälpen Online är nu en del av vårt kursutbud, även när vi får möjlighet att köra igång våra fysiska kurser igen.

Håll också utkik på Rednet efter mer info om våra lokala ”övningshubbar”, där deltagare från våra online-utbildningar får öva sina nya kunskaper.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!