På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Första hjälpen Online hålls nu på flera språk

Bilder på olika första hjälpeninsatser och text på svenska, engelska, arabiska och persiska om Första hjäpen online.

För Röda Korset är det viktigt att alla får möjlighet att lära sig att rädda liv. Ju fler som har kunskaper att rycka in när det behövs, desto fler liv kan räddas, därför håller vi nu kurser på andra språk än svenska.

Möter du personer som inte pratar svenska? Under vintern/våren har vi testat att hålla kursen Första hjälpen Online på andra språk. Exempel är persiska, arabiska och engelska, samt kurs med teckenspråkstolk. Och det fungerar bra! Precis som vid den ordinarie kursen får deltagarna möjlighet att lära sig livräddande kunskaper samtidigt som de övar med provisoriskt material som ofta finns i hemmet. Kursen hålls med det svenska kursmaterialet, men med en utbildare som kan deltagarnas språk eller med tolk.

På en onlinekurs kan deltagare samlas trots att de inte bor på samma ort. Istället för att en grupp med samma språkliga behov måste finnas på en och samma plats kan vi nu hålla en kurs för en grupp deltagare som finns utspridda i landet (eller världen!).  Här gör de digitala verktygen att vi kan nå fler!

Just nu kan den som vill gå en kurs på engelska boka en i Kursportalen. För andra språk eller behov kan vi ordna en kurs om det finns en efterfrågan från en grupp eller aktör. Kanske vet du någon grupp, förening eller aktör som arbetar med personer som gärna vill ha en kurs på ett annat språk än svenska? Be dem höra av sig till oss på utbildning@redcross.se så pratar vi vidare!

Här kan du läsa mer om de olika sätt vi utbildar i första hjälpen.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!