Föreläsning om vithetsnormer

Vad menas med vithetsnormen, och hur hänger den ihop med de samhällsstrukturer, makthierarkier och den historia som möjliggör och reproducerar denna norm?

Vi samtalar om vardagsrasism och hur kommer den till uttryck. Vad är svenskhet och vem får kalla sig svensk?  Vad betyder den segregation som gör att människor med olika etnisk och ekonomisk bakgrund möts allt mindre? Med utgångspunkt i Mångkulturellt centrums forskning och praktik diskuterar vi hur skillnadstänkandet ser ut i dagens Sverige och vad vi alla kan göra för att förändra mönster och handlingar och nå ett mer inkluderande och jämlikt samhälle.

Om föreläsaren:

Yafet Lemessa (på bilden) är Mångkulturellt centrums utbildningsteams senaste tillskott. Yafet har en kandidatexamen som kombinerar sociologi med pedagogik och har erfarenhet av pedagogiskt arbete i både idrottsvärlden, förskolan och äldreomsorgen. Yafet har arbetat med jämlikhetsprojekt inom idrottsvärlden och har i sina studier riktat in sig på frågor kring exkludering, makt och normkritik.

Datum och tid: 16 mars 2021 klockan 11:00-12:00

Föreläsningen hålls via Teams och riktar sig till frivilliga, förtroendevalda och tjänstepersoner liksom alla rödakorsare som är intresserade av ämnet: Klicka här för att delta i mötet.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!