På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Förbered dig för höstens oväder

Ett krisberedskapskit

Vet du vad din krets kan bidra med i händelse av att ni skulle drabbas av en höststorm lika kraftig som stormen Gudrun år 2005 eller Alfrida år 2019? Med några enkla förberedelser blir det lättare för er som krets att agera vid kriser - om det skulle behövas!

Saknar ni en krisberedskapsplan, eller behöver den uppdateras? NU är ett perfekt tillfälle att se över detta. All information ni behöver för att komma igång finns här.  

Andra bra saker är att fundera på vad ni kan göra vid en kris. Har ni frivilliga som kan ställa upp vid en kris? Vilken förberedelse behöver i så fall era frivilliga för att kunna hjälpa till? Har ni material för att hjälpa drabbade av en storm? Skulle någon av era lokaler kunna fungera som en värmestuga? Tips och råd inför olika insatser vid kriser finns till er hjälp vid förberedelserna inför krisen.  

Lycka till i era förberedelser! Och glöm inte att höra av er till infoservice om ni behöver hjälp och stöd i detta.  

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!