Fler utbildare i rödakorskunskap

rödakorsutbildning

Under vintern genomförde vi en rekryteringssatsning för att få fler utbildare i rödakorskunskap i regionerna Södra och Norra Norrland. Nu är de utbildade och redo för uppdrag.

Så utbildas en utbildare 

I ett vinterkyligt, med tidvis ändå soligt, Umeå samlades åtta entusiastiska deltagare för att genomgå specialutbildning för att bli utbildare i rödakorskunskap. Under två dagar diskuterades  

  1. grundprinciperna på kors och tvärs 
  2. vår historia (internationellt och nationellt) 
  3. vårt unika mandat 
  4. emblemkunskap 
  5. hjälpens väg 
  6. skillnaden mellan Internationella rödakorskommittén och Federationen.  

Olika övningar genomfördes och metoder testades.  

– Meningsfullt, begripligt och hanterbart genomsyrade utbildningen och vi tog med oss modeller för att använda vidare, sammanfattar en av deltagarna. 

– Jag tycker att kursen hade ett bra upplägg. Det fanns en fin blandning av bredd och djup. Det är en komplex organisation och kursledarna lyckades förmedla kunskapen. Kort sagt det var toppen, lägger en annan deltagare till.  

Boka en kurs i rödakorskunskap 

De nyutbildade utbildarna kompletterar gruppen med redan befintliga utbildare, som finns spridda över hela landet. Med kunskap och entusiasm är utbildarna redo att besöka kretsar för att genomföra ett kurstillfälle i rödakorskunskap. Boka ett tillfälle genom att fylla i formuläret 

Om Rödakorskunskap  

Kunskap om vår organisation och de värderingar vi arbetar efter är grunden för allt rödakorsarbete. Det ger en trygghet och förankring, vilken roll du än har inom Svenska Röda Korset. 

Kursen rödakorskunskap ger alla rödakorsare en gemensam grund om vilken organisation vi är, vad vi står för och vad som gör oss unika. 

Målet är att rödakorsare har kunskap om rödakors- och rödahalvmånerörelsens grundprinciper samt kännedom om Röda Korsets arbete, både nationellt och internationellt. Dessutom att få känna en stolthet över organisationen och att jag som rödakorsare bidrar genom mitt arbete.  

Kursen är obligatorisk för alla frivilliga, förtroendevalda och anställda. Den är dels ett första steg för dig som ska engagera dig inom Svenska Röda Korset, dels en bra repetition för dig som varit aktiv ett tag.  

Kursen kan genomföras som fysisk kurs (bokas genom att kontakta Utbildningsenheten via formulär) eller via webbkursen som nås via kursportalen Learnster. 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!