Vill du medverka i en film om våra grundprinciper?

En stark förankring i Röda Korsets grundprinciper bidrar till att vi kan profilera oss som den värderingsstyrda organisation vi är. Nu behöver vi frivilliga till en ny film om grundprinciperna.

För fem år sedan producerade Brittiska Röda Korset kortfilmen One Voice (se filmen längst ner i nyheten) som vi ofta använder för att lyfta grundprinciperna i utbildningar och vid andra tillfällen.

Nu vill vi göra en egen version på svenska och med rödakorsare från Svenska Röda Korset.

Därför söker vi dig som vill vara en av de sju rödakorsare som definierar och exemplifierar grundprinciperna med en röst. Du behöver inte ha vana att stå framför en kamera sedan tidigare, men det är bra om du känner dig bekväm med det.

Mångfald är en stor tillgång i i allt vårt arbete. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. Den bredden vill vi visa i filmen.

Omfattning

Alla sju medverkande behöver vara med på en digital introduktion och manusgenomgång i september. Vi filmar under en vardag i oktober, där du behöver vara med från kvällen innan. Detta under förutsättning att nuvarande restriktioner kopplat till coronapandemin har släppt och läget stabiliserats.

Frågor?

Kontakta Infoservice så hänvisas du till rätt person.

Intresserad? Såhär anmäler du dig!

Skriv ihop en kort presentation av dig själv och en motivering till varför just du är en lämplig kandidat till att vara en av de sju rösterna. Skriv också med dina kontaktuppgifter (adress, mejladress och telefonnummer), vilken krets du tillhör och vilken roll du har i kretsen. Skicka din intresseanmälan till Infoservice, info@redcross.se .

I Kunskapsbanken finns fler filmer och annat material om grundprinciperna.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!