Familjeläger i Umeå blev höjdpunkt för många

Från familjeläger i Umeå 2023

I Umeå har två familjeläger anordnats av Röda Korset i sommar, inom ramen för kretsens verksamhet för våldsutsatta kvinnor.

Målet med Umeås familjeläger är att erbjuda en trygg plats för deltagarna, såväl för kvinnorna som deras barn. Det ger möjlighet till miljöombyte och tid att umgås tillsammans under sommarledigheten, samtidigt som det skapar tillfälle att knyta kontakter med andra som befinner sig i liknande situationer.

- Det har betytt jättemycket för oss. Jag har kunnat slappna av på ett helt annat sätt än hemma. Vi har haft så roligt, fått känna oss trygga och känna stor kärleksfull gemenskap. Vi har vågat så mycket mer än annars. Jag ser stor skillnad på mitt barn och känner det själv, sammanfattar en mamma som medverkat.

- Familjelägret är en fantastisk upplevelse för mig och min son. Det är bra för vår relation, kommenterar en annan deltagare.

När kretsen nu utvärderar årets två familjeläger konstaterar man att man även i år har uppnått målen: att ge ett andrum i en vardag som kan vara svår och ensam, präglad av processer med myndigheter, utredningar, polisanmälningar och vårdnadstvister. I stället har man gett möjlighet till trygga och roliga sommaraktiviteter där familjerna kan skapa minnen tillsammans.

- Jag och kretsen är stolta över våra läger, som även i år varit mycket uppskattade. Vi vill passa på att tacka alla bidragsgivare som gjort detta möjligt: Umeå kommun, Åhlen-stiftelsen, Prins Gustaf Adolfs och Prinsessan Sibyllas Minnesfond, Olle Engkvists Stiftelse och Stiftelsen Solstickan, säger Trine Munkvold-Lindset från Röda Korset i Umeå.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!