På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nu finns en ny depå!

Depå Falun

Nu kan vi erbjuda kretsar med second hand-butik nära Falun en ny depå för textilåtervinning i Falun, Sågmyra. Det är en del av Röda Korsets hållbarhetsarbete att kretsar levererar sina osäljbara textilier till närmsta depå, istället för återvinningscentral där de bränns upp.

Genom att lämna textilier till depåer säkerställer vi att materialet hanteras så hållbart som möjligt. Och nu, med en ny depå öppnad och invigd har vi 16 depåer som ökar tillgängligheten och möjligheten för fler kretsar.

Faluns krets har även köpt in en lastbil för att hjälpa till med transport av säckar till depån mot självkostnadspris. Detta är en tjänst som finns på flera av depåerna (Örebro, Helsingborg, Stockholm, Forshaga, Visby, Timrå och Wargön) och det är mycket uppskattat av kretsarna då det är ett ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt sätt att transportera säckarna till depån.

I början på september öppnar depån och kretsar som är intresserade av att leverera dit kan kontakta depåansvarig krets.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!