På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

En kurs för dig som ska leda kretsens insatser i kris

Kurs Att leda en krisinsats

Första helgen i december genomfördes den första kursen för insatsansvariga och insatsledare i Skövde. 15 deltagare från Tomelilla i söder till Östersund i norr, Göteborg i väster och Uppsala i öster, deltog i kursen.

Merparten av deltagarna var Första hjälpare men i fokus var, som alltid, vikten av att hålla ihop och samordna Röda Korsets insatser med allt ifrån första hjälpen till att koka kaffe.

Under kursen arbetade vi med de verktyg och rutiner insatsansvariga och insatsledare bör känna till för att få struktur och ordning i arbetet med att initiera, genomföra, följa upp och avsluta en krisinsats.

Tempot var högt och vi utnyttjade varje vaken stund till att jobba med olika scenarion och erfarenheter.

Kursen är intensiv och kräver, för att ha fullt utbyte av den, att de kurser om ligger som förkunskapskrav är genomförda. 

Vilka är då förkunskapskraven? Grundkurser som Rödakorskunskap, Att vara frivillig, Uppförandekoden, Var försiktig, Att mötas i vardag och kris, Första hjälpen, Krisberedskap och totalförsvar i Sverige, Samverkan i kris och Introduktion till Att leda en krisinsats. Vidare ska du vara utsedd av din krets att vara ansvarig för kretsens krisledning. 

Kostar det något att delta? Ja, det kostar din tid och ditt engagemang. Kostnader för resor till och från kursen står Röda Korset för.

Du hittar aktuella kursdatum för såväl introduktion som fysisk kurs i kalendariet.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!