På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

En helt vanlig onsdag kan det hända mycket på Röda Korsets folkhögskola

Vernissagedag på Röda Korsets folkhögskola.

Idag har vi firat att vår nya hemsida har gått live! Det gjorde vi med vernissage och visning på storbildsskärm.

Vi är så glada för att vi nu har en hemsida som ingår i Svenska Röda Korsets ”webfamilj”. Vi ser fram emot att kunna bygga vidare på den nya sidan för att ha en levande sajt som hjälper både de som vill söka våra utbildningar och alla deltagare som går på skolan.

Förutom vernissage har det varit ett föredrag av journalisten, aktivisten och före detta deltagaren på Röda Korsets folkhögskola Fanna Ndow Norrby. Temat var makt, media och hur Fanna hittat sina verktyg för att arbeta mot rasism och fördomar, bla genom Raserietpodden och boken Svart Kvinna. Flera olika kurser fick chansen att lyssna på Fanna. Det är oerhört inspirerande och givande med alla intressanta föredragshållare som kommer till skolan. Det vidgar perspektiven på många sätt och stärker också utbytet mellan klasserna när man möts på gemensamma föreläsningar.

Och så pluggas det förstås! I klassrum och gemensamma utrymmen lyser flitens lampa när deltagarna diskuterar, jobbar med uppgifter och hittar lösningar på olika problem.

Som sagt, en helt vanlig onsdag.

 

Fler nyheter

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!