På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ny rapportering av ekonomiska sammanställningen-EKS

Rapportering av kretsens ekonomi för 2020 kommer att göras i ett nytt verktyg som ersätter det gamla verktyget.

Nya EKS följer den förändrade verksamhetskodning som vi ändrade inför årets redovisning.

Länken till EKS mejlas till kassör och ordförande i kretsen

Du loggar in direkt via en länk som kommer på mejl till kassören och ordföranden i kretsen. EKS fylls i och skickas in digitalt med tillhörande bilagor till oss. Vi prövar denna inloggningsmetod i år för att se om det fungerar bra.

Det är kassörens uppgift att fylla i rapporten, men det är styrelsens ansvar enligt våra stadgar att så sker.

Uppdatera kontaktuppgifter i Redy

Vi ber er redan nu kontrollera att ni har uppdaterat kretsstyrelsens kontaktuppgifter i Redy och särskilt se till att ni anger mejladresserna till ordförande och kassör. 

I fall mejladress saknas i Redy, kommer det finnas möjlighet att rapportera den ekonomiska sammanställningen via pappersblankett, men detta vill vi gärna undvika i möjligaste mån då elektronisk rapportering underlättar den sammanställning vi gör för hela kretskollektivet. 

Uppdatera uppgifterna själva i Redy eller, ta kontakt med Infoservice per telefon 0771-19 95 00 eller e-post info@redcross.se vid behov av support.

Vi återkommer med mer information om nya EKS-rapporteringen och hur det ska fyllas i lite längre fram via kretsnytt och här på Rednet. 

Vi kommer även anordna utbildningstillfällen online efter årsskiftet. Såsom tidigare år kommer ni även kunna kontakta bokslutsjouren, bemannad av frivilliga och tjänstepersoner, som svarar på era frågor när det närmar sig rapporteringsdags.

Notera att Kretsrapporten, som är en separat rapportering utöver EKS, inte kommer att genomföras i detta nya verktyg. Mer information om hur Kretsrapporten för 2020 ska genomföras skickas ut separat.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!