Ekonomiskt krisstöd till kretsar nu åter tillgängligt

Förutom det dagliga stödet kommer det finnas möjlighet till ekonomiskt stöd för de kretsar som hamnar eller riskerar att hamna i en svår ekonomisk situation på grund av höjda elpriser och hyror.

Den pågående ekonomiska krisen gör att behoven av våra insatser ökar både lokalt och i världen. Men krisen påverkar förstås också våra egna mötesplatser och butiker. Situationen på flera håll i landet är ansträngd då det inte finns pengar till att klara kommande månaders utgifter för hyra och el. Kretsar försöker anpassa sig den nya ekonomiska situationen bland annat genom att använda tidigare överskott och kapital för att klara fortsatta driftskostnader.

Röda Korsets styrelse och ledning vill i detta läge bidra till att kretsar och butiker klarar sig. Förutom det dagliga stödet kommer det finnas möjlighet till ett ekonomiskt stöd för de kretsar som hamnar eller riskerar att hamna i en svår ekonomisk situation på grund av höjda elpriser och hyror. Det handlar om ett stöd till ökande el- och hyreskostnader och riktar sig till de kretsar som inte har andra medel att täcka dessa kostnader.

Mer information om ekonomiskt stöd och formulär för att ansöka om stödet finns här https://forms.office.com/e/YWQzJKTF46. Kretsar kan söka stöd både pro- och reaktivt för perioden 1/11 2022 - 30/4 2023 för el samt 1/1–30/6 för ökade hyreskostnader. En skyndsam handläggning med ett löpande beslutsfattande kommer att ske. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!