Du har väl inte missat de obligatoriska kurserna för alla rödakorsare?

Elever på Röda Korsets Högskola - Huddinge 2021

Nu är många i startgroparna för höstens verksamheter och då kan det vara bra att komma ihåg Svenska Röda Korsets utbildningstrappa. Första steget i utbildningstrappan är gemensamt och obligatoriskt för alla rödakorsare, frivilliga som anställda.

Några av grundkurserna ska dessutom repeteras regelbundet. Målet och anledningen till utbildningstrappan är att alla rödakorsare ska ha en gemensam grund och en beredskap. Vill du fördjupa dig finns det också verksamhetsspecifika utbildningar. Ta del av grundkurserna. 

Flera av grundkurserna finns som webbkurser, de tar mellan 20-50 minuter och du hittar dem på samma länk som ovan. Gå gärna en webbkurs tillsammans med din verksamhetsgrupp och fördjupa kunskaperna genom att diskutera frågor och bolla tankar tillsammans. Första hjälpen och Att mötas i vardag och kris finns som utbildarledda onlinekurser eller fysiska kurser.  

Mer information om utbildningstrappan och riktlinjer för lärande och kompetensutveckling 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!