Ditt testamente kan rädda liv

Flickor - Testamentesveckan

Tillsammans med 18 andra ideella organisationer deltar Svenska Röda Korset i ett gemensamt initiativ för att öka testamentsgåvor.

För andra året startar den gemensamma kampanjen Testamentesveckan. Kampanjen pågår under vecka 37 med särskilt fokus den 13 september – den internationella testamentesdagen.

Syftet med samarbetet är att med hjälp av gemensam synlighet öka allmänhetens medvetenhet om varför människor ska skriva ett testamente och att de kan ge en gåva i sitt testamente till insamlingsorganisationer. Under veckan anordnas flera seminarier och ett webinar.

På seminarierna (och webinaret) får du chansen att lära dig mer om vad som gäller kring arvslagen och testamenten. Alla är välkomna! Anmäl dig redan idag via testementesveckan.se. 

Drygt tjugo procent av den svenska befolkningen har skrivit testamente och av dem har bara mellan två och fyra procent tagit med en eller flera organisationer i det. Samtidigt bidrar sex av tio svenskar regelbundet till en eller flera organisationer. Vi tror nämligen att fler skulle göra en legat till de ändamål de känner starkt för om de bara blev påminda om möjligheten i skrivande stund.

Läs mer om Testamentesveckan.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!