På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Digitala mötesakuten - för dig som vill skapa bättre möten

Digitalt möte i Zoom

Att hålla ett bra och interaktivt möte online kräver ofta ett lite annorlunda tänk än när mötesdeltagarna sitter runt samma bord. Behöver du mer stöd och inspiration kring hur du kan ha bättre digitala möten? Då kan du - oavsett vilken roll du har som rödakorsare - delta i Mötesakuten!

Att träffas tillsammans på samma geografiska plats är oftast något vi föredrar när det kommer till möten. Men nu när coronaviruset nu vänt upp och ner på stora delar av vår vardag har de digitala mötena blivit en fantastisk möjlighet för att kunna fortsätta sitt arbete och hålla kontakter med nära och kära. Det är också ett viktigt verktyg för att minska vårt resande inom organisationen och ge fler möjlighet att delta utifrån sina respektive förutsättningar.

Tanken med Mötesakuten är att fokusera på hur vi kan skapa kreativa interaktiva träffar/möten/sammanhang och göra det digitalt. Under fem tillfällen i april erbjuder vi en kort introduktion till hur mötesverktyget Teams fungerar samt ett smakprov på hur möten och träffar kan bli mer kreativa, engagerande och involverande. Lite längre fram kommer det också fler tillfällen där det finns möjlighet att fördjupa dessa kunskaper.

Alla datum, mer information samt anmälningsformulär kommer att finnas på https://rodakorset.eduportal.se/tillfallen

Tips och råd på Kunskapsbanken

På Kunskapsbanken finns det nu samlat verktyg för både kretsar och centralt anställda kring hur man skapar effektiva och bra digitala möten.

Effektiva möten - tips och råd

Verktyg för digitala möten - för förtroendevalda

Verktyg för digitala möten - anställda

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!