Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Stoppa tvångsutvisningarna till Afghanistan

Det skriver vår generalsekreterare Martin Ärnlöv och Alexandra Segenstedt, jurist och tematisk rådgivare, tillsammans med Amnesty International Sverige i en debattartikel i Göteborgs-Posten fredagen 14 februari.

Situationen i Afghanistan har under flera år varit extremt allvarlig men faktum är att 2019 var ett av de blodigaste åren under hela 2000-talet. Enligt FN:s samordningsorgan i Afghanistan (UNAMA) dödades 2563 personer och ytterligare 5676 skadades på grund av den väpnade konflikten, detta under de första nio månaderna 2019. En halv miljon människor beräknas vara på flykt inom landet. Afghanistan är det land i världen där flest barn dödas på grund väpnad konflikt.

Svenska Röda Korset och Amnesty International anser därför att Sverige helt ska upphöra med tvångsutvisningar till Afghanistan. Migrationsverket bör också omedelbart se över och revidera sitt rättsliga ställningstagande om situationen i Afghanistan.

Läs hela artikeln på gp.se.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!