De obligatoriska kurserna – en påminnelse

Åtta händer mot varandra

Nu är många i startgroparna för höstens verksamheter och då kan det vara bra att komma ihåg Svenska Röda Korsets utbildningstrappa. Första steget i utbildningstrappan är gemensamt och obligatoriskt för alla rödakorsare, frivilliga som anställda.

Några av grundkurserna ska dessutom repeteras regelbundet. Målet och anledningen till utbildningstrappan är att alla rödakorsare ska ha en gemensam grund och en beredskap. Vill du fördjupa dig finns det också verksamhetsspecifika utbildningar. Ta del av grundkurserna.

Kanske passa på att gå en webbkurs under kommande regniga dagar? Flera av grundkurserna finns som webbkurser, de tar mellan 20-50 minuter och du hittar dem på samma länk som ovan.

Du och/eller din krets eller kollegor kan också avsätta en eller ett par kvällar eller förmiddagar och gå antingen Första hjälpen eller Att mötas i vardag och kris (eller varför inte båda?). I den nya Att mötas i vardag och kris ingår även psykologisk första hjälpen som metod.

För att fördjupa kunskaperna är ett tips att ta en fika med en rödakorsvän utomhus eller digitalt, efter ni båda gått kursen och prata om nya tankar eller egna exempel.

Många undrar såklart när fysiska kurser startar igen. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anordnar inte fysiska kurser för tillfället. Däremot förbereder vi för att kunna ha fysiska kurser när det är möjligt.

Mer information om utbildningstrappan och Riktlinjer för lärande och kompetensutveckling

Ta hand om varandra och ha en fin höst!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!