Ny verksamhets-rapport på plats! Dags att rapportera för första kvartalet

Tangentbord, kopp, penna

Den första april öppnar äntligen vår nya verksamhetsrapportering. Flera förbättringar har kommit på plats för 2024. Förutom att rapporteringen sker mer sällan kan formuläret också automatiskt fylla i data om frivilliga och verksamheter.

Från och med i år sker kretsars verksamhetsrapportering kvartalsvis, i stället för varje månad. Och den 1 april är det dags att rapportera för årets första kvartal. 

Kretsens data hämtas automatiskt in  

En nyhet för 2024 är att rapporten kopplas ihop med administrationsverktyget Redy. Det innebär att alla registrerade frivilliga och verksamheter automatiskt är ifyllda i formuläret.  

I efterhand blir det dessutom möjligt för er att få överblick över vad ni som krets rapporterat. 

När första kvartalets rapportering är klar kan ni genom en särskild vy i Redy se alla era inrapporterade svar, i form av grafer och diagram. Tanken är att ni ska kunna använda informationen i verksamhetsberättelsen eller i er kommunikation. Regionråden kommer också enkelt kunna se vad som har rapporterats in av kretsar i respektive region.  

Till dig som är rapportmottagare 

Du som är rapportmottagare får som vanligt ett mejl med en länk till formuläret. Den kommer den första april. Formuläret är öppet för rapportering till och med den 16 april. Läs mer om hur du rapporterar här. Kretsarnas verksamhetsrapportering – Kunskapsbanken (rodakorset.se) 

Missa inte frågestunder om rapporteringen 

För att fånga upp alla era funderingar hålls två öppna frågestunder på Teams: 

Onsdagen den 3 april klockan 12.30-13.30  

Anmälningslänk
 
Onsdagen den 10 april klockan 17.30-18.30  

Anmälningslänk
 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!