Cirkulär Pop-up i Karlstad

Karlstads Rödakorskrets pop-up inom projektet Rundgång

Karlstad rödakorskrets medverkar året ut i en Pop-up inom projektet Rundgång som arrangeras av Karlstads kommun tillsammans med ett femtiotal aktörer inom den cirkulära ekonomin.

Pop-upen ligger i en centralt belägen galleria och är ett bra komplement till den ordinarie butiken där det just nu pågår en del byggnationer på vägen utanför.

”Vi tänkte att en pop-up i en galleria mitt i Karlstad kunde vara ett bra skyltfönster för oss när vi inte syns så bra med vår ordinarie butik” säger Terese Söderlund, ansvarig för second hand och insamling och som projektleder medverkan från Karlstadskretsen. ”Här finns även en bredare målgrupp och vi har varit mycket noga i urvalet av varor till pop-upen för att attrahera de vi möter där”.

Pop-upen målades i rosa väggar och har en ommålad bokhylla i Rödakorset-rött, som kommer vara detsamma under hela perioden. Istället kommer man arbeta med olika inriktningar under veckorna.


V44-45              höstkläder, re:design, smycken och skor/stövlar

V46-48              textil, re:design

V49-50              husgeråd och julsaker

V51-52              festkläder, re:design inför jul- och nyår 

”När det gäller hur det gick försäljningsmässigt den första helgen så överträffade det alla våra förväntningar” berättar Terese.

”Vi sålde för över det dubbla som vår ordinarie butik. Redan efter tre timmar fick vi fylla på i pop-upen och sedan fick vi fylla på en gång till mot slutet av lördagen så att det skulle finnas något att välja på till söndagen”.

 

Läs mer om initiativet Rundgång

Mer om projektet rundgång

Rundgång är ett samarbete mellan Karlstads kommun, Karlstads energi och Mitt i City med samarbetspartnerna Karlstads Universitet, Innovation Park och Coompanion Värmland. Pop-upen kommer att innehålla allt från utvald secondhand, remake, rekonditionerad teknik, reparationstjänster, svinnsmarta produkter och hyrtjänster. I Rundgång kommer det också finnas en Remake studio där du kan laga dina plagg och prylar. Det kommer också att bubbla av workshops och events.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!