Bli redo för Beredskapsveckan 2023

Krisberedskap - Umeå 2023
- Vattendunkar
- Radio som inte går på el
- Torrvaror och konserver
- Stormkök
- Ficklampa
- Varma kläder
- Powerbank

Under vecka 39 i slutet av september hålls Beredskapsveckan. Temat är Öva! och inför veckan har ett verktyg tagits fram av MSB för att öka hemberedskapen bland fler i hela landet.

Tidigare år har Krisberedskapsveckan fokuserat på olika informationsinsatser kring beredskap, men tar i år ny form under namnet Beredskapsveckan 2023. I och med namnbytet blir det också ett mer praktiskt fokus kring övning, där Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, lanserat ett nytt webbverktyg. Målet är att öka befolkningens hemberedskap.

Webbverktyg ska öka hemberedskapen

MSB:s webbverktyg ställer besökaren inför krisfyllda scenarion och frågeställningar att svara på. Det handlar om att lära sig mer om beredskap och möjligheten att hitta luckor i ens egen hemberedskap som man sedan kan täppa till.

 

Det praktiska övningsfokuset välkomnas av Svenska Röda Korset, så att fler människor höjer sin beredskap i hemmet och för att skapa nya möjligheter till frivillighet under kris. Som rödakorsare uppmuntras du att använda dig av webbverktyget för att höja din kunskap och hemberedskap.  

Övningsmaterial till kretsar

Efter Beredskapsveckan 2023 kommer det att lanseras nytt övningsmaterial för kretsar att använda sig av under hösten. För kretsen kan övningsverktyget vara en strålande möjlighet för att diskutera hur de situationer ni som individer ställs inför också kan påverka kretsens verksamheter.

 

Vad kan kretsar göra?

  • Bestäm er gemensamt för att individuellt engagera er i MSB:s beredskapsvecka för att sedan använda kunskaperna för att stärka kretsens lokala krisberedskap.
  • Ta del av MSB:s webbverktyg
  • Ta del av övningsmaterialet som kommer i höst.
 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!