Vi uppmärksammar Black Friday - dyraste erbjudandet i år!

Black Friday kampanj 2022

I årets kampanj så dubblas priserna under "Black Week" för att uppmärksamma att allt fler människor drabbas av kriser och katastrofer. 

Nu lanserar vi årets dyraste Black Friday-erbjudande. Väderkatastrofer som stormar, torka och översvämningar blir allt vanligare, och dubbelt så många människor kan behöva nödhjälp för att klara sig i framtiden.

Priserna dubblas i gåvoshopen vilket innebär att man hjälper dubbelt så många för varje gåva man köper.

Det finns olika paket att välja mellan, exempelvis Katastrofpaket, matpaket, rent vatten och vinterfiltar.

Förra året under Black Friday handlade svenskarna för 9,7 miljarder kronor. Det motsvarar mat i en månad till 28 miljoner familjer.

Läs mer om kampanjen på rodakorset.se

Mer om Black Friday och Black Week

  • Black Friday är USA:s största shopping- och readag. Tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa.
  • Traditionen har tidigare inte haft något fäste i Sverige, men 2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag dagen med specialerbjudanden.
  • I Sverige har Black Friday under 2010-talet utökats till Black Weekend och Black Week.
  • Black Friday kan även sägas vara startskottet för julhandeln. Enligt en undersökning gjord av arbetsgivarorganisationen Svensk Handel uppgav 56 procent av de tillfrågade att de planerade att handla i samband med Black Week och Black Friday 2021.

 

Källhänvisning här - Wikipedia

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!