Bjud in till kurser i första hjälpen

En övning i första hjälpen 2023. En kvinna har fått i halsen. Luftvägsstopp. Hon får hjälp. Dunka personen bestämt i ryggen för att få bort hindret.

Kunskap i första hjälpen kan rädda liv och vi rekommenderar alla att uppdatera sina kunskaper varje år! Boka kurser för kretsen och bjud in både allmänhet och frivilliga.

Från 1 november börjar vi boka kurser för 2024. Kurserna är kostnadsfria och kretsars bokningar prioriteras alltid. Vi ordnar en utbildare som tar med allt material, sköter anmälningar och kölista, samt skickar utvärdering och intyg. Dessutom hjälper vi gärna att sprida informationen via vår kursportal.

Fler och fler kretsar väljer att hålla öppna kurser i första hjälpen och vi hör av deltagare att det verkligen uppskattas.

Det kretsen behöver tänka på är att:

  • Ha en lokal att ha kurserna i. 
  • Utse en person som sprider information och som kan vara på plats under kurserna. 
  • Boka kurser i god tid. Från 1 november börjar vi boka kurser för kretsar för januari-maj 2024!

Att använda nätverket av kretsar över hela landet till att sprida kunskaper i första hjälpen är ett sätt som gör Röda Korset unikt - vi finns överallt och kan nå alla!

Förutom fysiska kurser finns också andra sätt att lära sig första hjälpen, till exempel genom övningar på övningshubbar, Första hjälpen för alla, onlinekurser, webbkurser eller webbinarier. Läs mer om olika sätt att lära sig och boka kurser här. 

Ideella föreningar och grupper av privatpersoner kan också boka kurser kostnadsfritt hos oss. Om någon frågar er i kretsen om det så hänvisa till webbsidan och be dem skicka in en förfrågan via vårt formulär för kursförfrågningar. 

Att hålla öppna kurser i första hjälpen är ett av flera sätt som kretsen kan vara aktiv i att sprida livsviktiga kunskaper i första hjälpen.

Tillsammans gör vi skillnad! 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!