På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Behöver du veta mer om migrationsrätt, asyl och familjeåterförening?

Våra jurister bjuder nu in till öppen frågestund om migrationsrätt. Under sensommaren/hösten erbjuder vi också en utbildning om den nya migrationslagen.

Förutom möjligheten till juridisk rådgivning i Migrationsrådgivningen (onsdagar kl. 09:00 – 12:00, tel 020-415 000) bjuder nu våra jurister in till öppen frågestund om migrationsrätt den 29 april kl 15-17.

Frivilliga, förtroendevalda och kretsanställda kan då ställa frågor om bland annat asyl och familjeåterförening, till exempel vad som krävs för ett verkställighetshinder eller hur familjeåterföreningsprocessen går till. Är du intresserad av att komma på öppen frågestund kontakta utlanningsratt@redcross.se.

Den 20 juli 2021 kommer en ny migrationslagstiftning att börja gälla i Sverige. I den pågående lagstiftningsprocessen föreslås bland annat att tillfälliga uppehållstillstånd ska bli huvudregel, att kraven för att senare få permanent uppehållstillstånd ska skärpas, att humanitära skäl åter ska aktualiseras och att försörjningskravet vid familjeåterförening ska bli permanent. De flesta rödakorsare som möter asylsökande kommer att få frågor om den nya lagen och därför planerar vi nu för en utbildning för dig som är frivillig, förtroendevald eller kretsanställd. Är du intresserad av utbildning i den kommande migrationslagen kontakta utlanningsratt@redcross.se för mer information.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!