På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Att skapa skapar gemenskap

Syverkstad på Rödakorshuset i Skärholmen

Att sy är inte en helt ny kunskap för många av Skärholmskretsens besökare.

Det är lätt för målgruppen att hitta en gemenskap trots att språket inte alltid är gemensamt. Här skapas möjlighet att komma utanför hemmet och möjliggör att få fördjupad förståelse för svenska samhället samt förstärka självkänslan.

Målet är att samarbeta med våra mötesplatser runt om i regionen med försäljning av dessa vackra klänningar, byxor, ryggsäckar och tygväskor. Givetvis går pengarna till att stödja Rödakorshusets verksamhet.

Många kretsar i hela Sverige har hantverksgrupper, där frivilliga syr, stickar, knypplar, broderar och bidrar till försäljning lokalt. Samtidigt behöver kretsar rekrytera nya pigga krafter. I Skärholmen har deltagarna och målgruppen för och på Rödakorshuset blivit inkluderade till att bidra som nya frivilliga rödakorsare. Det är en metod vi ofta glömmer att rekrytera ifrån. Fråga på språkverkstan eller i träna svenska-gruppen om någon vill bli frivillig och hjälpa till med något. Läs mer om delaktighet, inkludering och mångfald

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!