På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ny årsbok från avdelningen Hälsa och vård

kvinna får stöd på RKC

Tema för 2019 års årsbok är Att möta utsatthet. På grund av migrationslagstiftningen och svårigheten att få tillgång till stöd och hjälp från myndigheter, ser vi att våra patienter befinner sig i en allt större utsatthet.

Varje år gör avdelning Hälsa och Vård en årsbok som bland annat delas ut till myndigheter och andra aktörer som vi har kontakter med.

-Min förhoppning är att du som läser vår årsbok får en ökad förståelse kring hur utsatthet tar sig uttryck hos vår målgrupp men framförallt att det finns insatser att göra. Att det finns hopp, kreativitet, professionalitet och ett stort engagemang hos våra medarbetare vilket kommer vår patientgrupp till godo. Jag hoppas att du ska tycka om årsboken lika mycket som jag gör, säger Ulrika Wickman, avdelningschef för Hälsa och vård.

Läs hela årsboken på rodakorset.se

I årsboken beskriver vi också lösningar och kreativa förslag på verksamhetsutveckling där vi själva, eller tillsammans med andra aktörer såsom till exempel Ungdomsförbundet, utvecklar ny verksamhet för att möta behov. Årsboken innehåller också aktuell fakta och statistik för 2019 och du kan bland annat se att vi under 2019 hade 1 695 patienter på våra sex behandlingscenter för krigsskadade och torterade och 502 patienter på vår vårdförmedling för papperslösa och andra migranter. Läs gärna och lär dig mer om det vi gör inom våra vårdverksamheter!

 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!