Årets depå 2022 är Luleå!

Luleå är årets depå 2022.

Torsdagen 3 februari delade Röda Korsets ordförande Anna Hägg-Sjöqvist ut priset Årets depå 2022 till Per Holmqvist, butikschef och depåansvarig i Luleå Rödakorskrets, vid ett digitalt möte.

Priset Årets depå delas ut sedan 2017 för att lyfta det viktiga hållbarhetsarbete som de depåanasvariga kretsarna gör och går till den depåansvarig som förbättrat sitt resultat jämfört med tidigare år. Grundkriterier för nominering till priset omfattar bland annat utveckling av tillvaratagna och inskickade volymer samt kostnadseffektiv hantering.

Motivering

När den lokala konkurrenten stängde klarade depån att sortera den ökade mängden textila gåvor utan att stänga inlämningen och de senaste tre åren har de varit den största depån i Sverige. Sedan 2013 har depån i Luleå hanterat över 1 000 000 kg textilier till återvinning, vilket innebär att de fyllt över 10 lastbilar per år med totalt 100 000 säckar. På grund av sitt geografiska läge har de oftare än någon annan depå drabbats av inställda lastningar, vilket gjort vardagen mer komplicerad. Trots de stora svårigheterna har Per på Luleådepån hela tiden haft en positiv inställning och med stolthet över sin verksamhet löst uppgiften.

Grattis Per och Luleå rödakorskrets till att ha honom, personalen och frivilliga!

Läs mer om vårt miljöarbete med textilåtervinning och depå Depå - instruktion för krets – Kunskapsbanken (rodakorset.se)

Läs mer om vår hållbarhetspolicy Hållbarhetspolicy – Kunskapsbanken (rodakorset.se)

                          

 

Fler nyheter

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!