Forshaga är Årets depå 2020

Gunnar Ström, depåansvarig Forshaga, Årets Depå 2020

Enligt vår hållbarhetspolicy tar vi ansvar för materiella gåvor till vår second hand-verksamhet och resurser som vi använder i våra verksamheter genom att återanvända, återvinna och skapa förutsättningar för återbruk.

Priset Årets depå delas ut sedan 2017 för att lyfta det fina hållbarhetsarbete som de depåansvariga kretsarna gör och går till den krets som förbättrat sitt resultat jämfört med tidigare år.

Under onsdagen 5 februari var Gunnar Ström, depåansvarig i Forshaga, på plats för att ta emot priset som delades ut av vår generalsekreterare, Martin Ärnlöv. Redan innan kretsen i Forshaga blev depåansvarig i sin region visade de ett stort engagemang för textilåtervinningsfrågan då de startade upp lokala körslingor för att hjälpa mindre kretsar med transport till depå. När sedan depåansvarig krets i regionen inte kunde ha kvar ansvaret tog Forshaga över med stor beslutsamhet. Dessutom är Forshaga den depå som förbättrat sina siffror inom samtliga kriterier.

Det är fem kriterier som utgör underlag för att vinna priset; ökad volym från föregående år baserat på hur mycket textilåtervinning som lastas på varje lastbil från depån till återvinningspartner, att den totala volymen på depån har ökat och att man gjort det med en kostnadsmedvetenhet.

Tidigare kretsar som utnämnts till Årets depå är:

2019 – Södermalmskretsen i Stockholm

2018 - Kungsbacka

2017 - Arvika

Här finner du vår hållbarhetspolicy.

Här kan du läsa mer om hur din krets kan bidra till vårt hållbarhetsarbete.

Stort grattis till Gunnar Ström, depåansvarig i Forshaga!

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!