Är du nyfiken på Riksstämman?

Årets Riksstämma kan alla följa och ta del av - hemifrån!

Årets Riksstämma pågår under en vecka, den 23-30 maj. En vecka fylld av aktiviteter, samtal, diskussioner och stora beslut. Oavsett om du är riksstämmoombud eller inte kan du följa och ta del av årets Riksstämma - hemifrån! 

Riksstämman 2021

Riksstämman är vår högsta beslutande organ, vårt föreningsdemokratiska forum där medlemmar (riksstämmoombud) från hela landet samlas för att prata om Svenska Röda Korset som organisation.

Årets Riksstämma är digital. På Riksstämman deltar hundratals valda riksstämmoombud som tillsammans diskuterar och fattar beslut som ska ta vår organisation ytterligare ett steg framåt.  Diskussionerna och beslut, utgår från riksstämmohandlingarna. Läs riksstämmohandlingarna här, för att se vilka frågor som ska tas upp för beslut.

För dig som inte är riksstämmoombud - följ Riksstämman ändå! 

I år när Riksstämman är digital, kommer alla som är intresserade och nyfikna på vad som händer under Riksstämman kunna ta del av detta, oavsett om du är riksstämmoombud eller inte. Schema, tider och mer information finns i Kunskapsbanken under Riksstämman för alla.

23, 29 och 30 maj: Plenum

Plenum är den tid under Riksstämman då alla beslut tas. Plenum kommer att sändas live på Rednet för dig att lyssna och titta på. Följ de diskussioner och beslut som tas - direkt när de händer! Plenum sker vid tre tillfällen den 23, 29 och 30 maj. Ingen anmälan krävs.

27 maj: Workshops och seminarium

Under torsdagskvällen den 27 maj kommer det att erbjudas ett antal seminarium och workshops på olika teman. En inspirationskväll vi hoppas kan ge dig nya verktyg och reflektioner i ditt frivilliguppdrag genom samtal och diskussion tillsammans med andra rödakorsare. Läs mer om vilka pass som erbjuds och hur du anmäler dig i kalendariet. 

 28 maj: Framtidssamtal

Vår omvärld och dagens samhälle är i ständig förändring och det påverkar Röda Korset på många olika sätt. Den 28 maj ordnas ett framtidssamtal, för att diskutera och reflektera kring vad framtiden kan innebära för civilsamhället och det humanitära uppdraget. Lyssna, reflektera, eller bidra med dina tankar och frågor!

Samtalet kommer att sändas live på Rednet fredag den 28 maj klockan 18.00, ingen anmälan krävs. Läs mer om gästerna som deltar i framtidssamtalet. 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!