Äntligen startar en ny verksamhet med rödakorsvärdar i sjukvården i Örebro

Rödakorsvärd vid sjukhussäng

I efterdyningarna av Corona startar Örebrokretsen en ny verksamhet! Efter flera års planering är nu verksamheten med rödakorsvärdar igång på universitetssjukhuset i Örebro, som är en av länets största arbetsplatser med tusentals anställda och med ett stort inflöde av patienter.

- Örebro har ett gigantiskt universitetssjukhus med många olika byggnader. Det är svårt att hitta i området - så det var PINSAMT att vi inte hade verksamheten igång här. I början var det en del fackliga protester som gjorde att vi inte kunde starta, men sedan lossnade det.
Det berättar Johanna Ronström som är verksamhetschef i Örebro Rödakorskrets och har ansvarat för uppstarten, ett planeringsarbete som pågått i över fem år. Att starta verksamhet mitt i en pandemi har trots allt gått bra.

- En del som rekryterats har kommit in som spontanfrivilliga under Corona, andra har sökt sig till uppdraget via ReachMee eller kommit in via andra kretsar i kommunen. När väl beslutet att starta var taget så har det ändå gått bra, men det är förstås ändå en utmaning att starta en ny verksamhet mitt i en pandemi och lyckas hitta personer som är fria att göra en volontärinsats på dagtid.

- Intresset för verksamheten är fortsatt stort. 20 frivilliga är aktiva i verksamheten sen juni månad och fler är på väg in, berättar Johanna.

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!