På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nu dubblar vi antalet övningshubbar i första hjälpen!

Övningshubb första hjälpen i Vaxholm 2021

I september startar vi upp ytterligare 14 övningshubbar i första hjälpen spridda över landet. Totalt kommer vi då ha 27 övningshubbar!

Med övningshubbar kan deltagare från våra digitala utbildningar i första hjälpen få praktisk övning och repetition i närheten av där hen bor.

Samtidigt ökar kretsars möjlighet att skapa en starkare position i lokalsamhället. Tillsammans stärker vi också vår lokala beredskap genom att frivilliga och medlemmar får bättre möjligheter att öva på de viktigaste momenten i första hjälpen. Första hjälpen är en obligatorisk utbildning för alla rödakorsare och ska repeteras årligen.

Övningshubbar är ett koncept som tagits fram i samverkan med kretsarna som deltog i pilotprojektet under våren 2021. Reaktionerna från deltagare som övat är mycket positiva! Verksamheten drivs lokalt av kretsar med utrustning finansierad av tjänstepersonsorganisationen. Övningstillfällena är ”corona-anpassade”.

I januari kommer nästa omgång av nya övningshubbar att startas. Är ni i kretsen intresserade av att starta en övningshubb? Kanske vill ni ha mer information för att kunna ta ett väl underbyggt beslut i kretsstyrelsen? Informationsträffar för intresserade kretsar genomförs:

7/10, 18:30 – 19:30 (anmälan)

12/10, 18:30 – 19:30 (anmälan)

Vi behöver fler övningshubbar över hela landet, men särskilt i de tre storstadsområdena och utmed Norrlandskusten.

Varmt välkomna! Anmälan till informationsträffarna finns också i Kalendariet.

Beslut om er krets vill vara med behöver meddelas senast under november för uppstart i januari. Vi hoppas att just er krets finns med!

Läs mer om övningshubbarna i Kunskapsbanken

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!