På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Intagna skänker pant till Röda Korset

Given pant vid anstalten i Gävle.

1965 inledde Röda Korset verksamhet hos frihetsberövade vid anstalten i Gävle. Geflekretsen erbjuder regelbundna besök och nu ger de intagna tillbaka till Röda Korset.

Sedan ett halvår har de som vistas på anstalten i Gävle skänkt sina pantflaskor via besökarna. Hittills har det gett 1 232 kronor, vilket bidrar till Röda Korsets arbete med att rädda liv och dela ut nödhjälp där katastrofer sker.

— Frivilligarbetet på anstalten i Gävle är fantastiskt! Att under en stund få samtala är en ynnest, berättar Lena, som ingår i besöksgruppen. Vi pratar om allt från sport till samhällsfrågor, fortsätter hon.

Besöksgruppen ser att verksamheten bidrar till något viktigt. Det är värdefullt att utomstående kommer till anstalten, och bryter isoleringen en stund.

— För mig har det betytt mycket att få en inblick i en vardag som jag själv inte hade någon kunskap om innan jag började göra besök.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!