Allt fler volontärer rekryteras via ReachMee

Röda Korsets digitala rekryteringsverktyg som automatiserar rekryteringsprocessen.

Att nå och rekrytera nya volontärer kan vara en utmaning. För att nå nya målgrupper och underlätta rekrytering av volontärer för kretsar har vi tagit hjälp av ReachMee, ett rekryteringsverktyg som hjälper oss automatisera rekryteringsprocessen.

Med facit i hand kan vi konstatera att plattformen är ett väldigt bra komplement till sedvanliga rekryteringsmetoder. Under 2022 lyckades kretsar som använder ReachMee nå 7500 kandidater med publicerade uppdrag. Detta visar en del av verktygets potential och möjligheter att nå ut till nya volontärer på ett effektivt sätt. Att rekrytera volontärer via ReachMee behöver inte ersätta dagens sätt att rekrytera men det blir definitivt ett bra komplement till traditionella metoder. Med hjälp av ReachMee kan kretsen också nå en större mångfald av nya volontärer.

Här är några fördelar med att använda verktyget.

Med hjälp av ReachMee kan kretsen:

  • Annonsera lediga volontärsuppdrag på Engagera dig samt kretsens lokala sida
  • Få överblick över inkomna ansökningar
  • Hantera intresseanmälningar samt säkerställa att GDPR- lagstiftningen följs och personuppgifter anonymiseras
  • Minska det administrativa arbetet i samband med rekrytering
  • Automatisera urvalsprocessen
  • Få tillgång till olika mallar som ni kan använda i rekryteringsprocessen

Hur får jag tillgång till ReachMee?

Ta kontakt med Infoservice för att skapa ett användarkonto redan idag och ta del av tillgängliga mallar som hjälper er skapa er nästa rekryteringsannons.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!