På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Alla rödakorsare kan ta del av Office 365-paketet

Office 365-paketet till kretsar

Office 365-paketet innehåller de basfunktioner som behövs för att hjälpa dig att utföra ditt rödakorsuppdrag. Alla rödakorsare med redcross-mejladress kan få tillgång till onlineversionen av Office 365-paketets viktiga funktioner.

En förutsättning för att jobba effektivt på distans är att frivilliga och förtroendevalda har tillgång till bra grundläggande digitala verktyg; verktyg för att hålla videomöten, hantera dokument och kommunicera via mejl. Sedan sommaren kan alla kretsar och verksamheter få tillgång till Office 365-paketets funktioner.  

Standardpaketet för Office 365 innehåller: 

  • Outlook-postlåda - är verktyget för kommunicera via din redcross-mejladress, samt skapa och skicka mötesinbjudningar.  
  • Videomötesverktyget Teams för att hålla möten eller verksamhet digitalt. 
  • Word för att skriva texter, Excel för att göra tabeller, diagram och beräkningar samt PowerPoint för att göra presentationer. 
  • OneDrive - en lagringsplats som är kopplad till din redcross-mejladress och Office 365-paketet. OneDrive samlar dokument och filer online i ett säkert moln.    
  • Formulärsverktyget Forms som kan användas för att exempelvis hantera anmälningar, genomföra digital röstning, eller för att göra utvärderingsenkäter. 

Obs! Erbjudandet som erbjuds gratis till kretsar är enbart den webbaserade online-versionen av Office 365-paketet. 

Är du intresserad av att få en redcross-mejladress och Office 365-paketet?  

Det enda du behöver göra är att läsa instruktionen för hur du skaffar en redcross-mejladress på Rednet 

Har du redan en redcross-mejladress och osäker om du har tillgång till Office 365-paketet?  

De flesta som redan har en redcross-mejladress sedan tidigare ska ha tillgång till Office 365-paketet automatiskt. Detta gäller både en personlig redcross-mejladress och en funktions-mejladress. Läs hur du kommer igång med Officepaketet på Rednet. Har du en redcross-mejladress som inte har Officepaketet men du önskar att kontot får tillgång till paketet?  Kontakta oss på kretsmail.support@redcross.se så hjälper vi dig.  

Tips till kretsen som bedriver verksamhet digitalt 

En guide har tagits fram som kan vara ett stöd för kretsar som bedriver verksamhet på distans med hjälp av funktioner i Office 365-paketet. Här hittar du guiden som ger dig förslag på hur du kan gå till väga.   

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!