Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Aktuellt just nu: webbhubb om psykisk hälsa

mottagande Nynäshamns hamn

Vill du lära dig mer om hur du kan vara ett stöd för människor i din närhet?

På vår webbhubb om psykisk hälsa på rodakorset.se hittar du en blandning av faktaartiklar, intervjuer med drabbade och experter. Där finns också animerade filmer med tips och råd om hur en kan hantera ensamhet, oro, stress, ångest och sorg.

Just nu är webbhubben extra aktuell då vi är många som möter människor som flytt från Ukraina. Att fly för sitt liv eller se människor dö i krig sätter djupa spår. Vår psykolog Karl Torring som är chef för Röda Korsets behandlingscenter i Stockholm säger så här om hur viktigt det medmänskliga stödet är.

”Vid sidan om att få mat och någonstans att sova är det jätteviktigt att få bli sedd och lyssnad till i kris. Här kan vi alla hjälpa till som medmänniskor.”

Tips och råd om vad just du kan göra finns på rodakorset.se

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!