Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

95 lastbilar med 1091 ton textilier till återvinning

Illustration röd lastbil med återvinningssymbol

Tack alla kretsar, second hand-butiker, frivilliga, anställda och depåansvariga som arbetade med detta under året, ni är miljöhjältar!

Under 2019 skickade vi 95 lastbilar med 1 091 540 kg textilier till återvinning i Tyskland. Tack alla kretsar, second hand-butiker, frivilliga, anställda och depåansvariga som arbetade med detta under året, ni är miljöhjältar!

Volymen minskade med 12% sedan 2018 och det är en nedåtgående trend vi ser sedan 2017 (då volymen minskade med 6% sedan året innan).

Våra minskade volymer kan bero på nationellt ökad konkurrens, alla som säljer nytillverkade kläder och textilier tar även emot använda textilier. Globalt ser vi att efterfrågan på second hand-textilier minskar. Dessa två orsaker bidrar till att vi volymerna minskar. Under 2020 kommer vi se över hur kan arbeta med dessa förändringar.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!