På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Debattartikel: 75 år sedan atombomberna föll över Japan

Nagasaki efter atombomben fallit år 1945.

Debattartikeln uppmanar stater att eliminera kärnvapen för att se till att kärnvapen aldrig används igen.

Den 6 och 9 augusti var det 75 år sedan atombomberna över Hiroshima respektive Nagasaki som dödade över 200 000 civila. Detta uppmärksammade vi med en debattartikel, undertecknad Margareta Wahlström, som skrevs tillsammans med representanter för den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen och andra nationella föreningar, inklusive Japanska Röda Korset.

Debattartikeln publicerades i många internationella tidningar

Artikeln uppmanar stater att eliminera kärnvapen för att se till att kärnvapen aldrig används igen och publicerades i Svenska Dagbladet och flera internationella tidningar som Le Monde (Frankrike), Der Standard (Österrike), Avvenire (Italien), Irish Times (Irland), Aftenposten (Norge) och El País (Spanien).

Fortfarande behandlas patienter för skador som uppkommit efter bomberna

Över 200 000 civila dödades till följd av atombomberna. Japanska Röda Korset och Internationella rödakorskommittén (ICRC) var några av de första organisationerna att hjälpa de döende och skadade efter att bomberna fallit. Japanska Röda Korsets sjukhus i städerna behandlar fortfarande tusentals patienter för skador som uppkommit efter bomberna, det gäller både överlevande men också deras barn.

Vi kämpar för en värld fri från kärnvapen. Läs mer om kärnvapen och varför det vi arbetar för att de ska elimineras på rodakorset.se

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!