24 miljoner till en medmänskligare värld!

Tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare för ert bidrag! Ni är med och gör skillnad hälsar våra volontärer på Röda Korset i Hagsätra, dit hundratals människor kommer varje vecka för att få mat och kläder.

Som förmånstagare till Postkodlotteriet får Röda Korset ett basstöd som gör att vi vid internationella kriser och katastrofer kan hjälpa människor på flykt, stärka lokalsamhällens motståndskraft, ge sjukvård och tillgodose basala behov.

I Sverige kan vi bland annat stärka vår beredskap i händelse av kris, bidra till en förbättrad hälsa och ökad trygghet och delaktighet för människor i socioekonomiskt utsatta områden, och vi kan ge stöd och behandling till personer med trauman från flykt, krig och tortyr. Vi har också fått extra stöd till specifika projekt runt om i världen. Ett av dessa har bidragit till att förbättra kvinnors hälsa, ställning och säkerhet i Bangladesh och har inneburit ett ökat deltagande för kvinnorna i lokalsamhället.

Läs mer om våra projekt:
Folkhälsoresan | Vår samarbetsprojekt med Clowner Utan Gränser
Menskunskap på schemat i Sydsudan


– Stort tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare för ert bidrag till en medmänskligare värld! Ert generösa stöd gör att vi kan hjälpa ännu fler människor som drabbas av kriser och katastrofer, både här hemma och runt om i världen, säger Martin Ärnlöv, Generalsekreterare.

Svenska Postkodlotteriet & Röda Korset

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!